Wszelkie ulepszacze i konserwanty produktow spozywczych ciesza oko i dodaja apetytu. Jednak -napewno nawet nie zdajemy sobie sprawe z tego- wczesniej czy pozniej da sie we znaki w wielu chorobach, ktorych mozna bylo uniknac. Do nich tez naleza choroby nowotworowe. Warto wiec powrocic przynajmniej w czesci do starych , sprawdzonych- naturalnych produktow i pokarmow.
Pan Marek Mroz uzasadnil, ze jest takich DZIEWIEC CODOWNYCH produktow, ktore nie zawieraja konserantow i sa korzystne dla zdrowia. Postaram sie w tym poscie zwrocic na nie uwage.
Sa to: olej lniany, cukier trzcinowy, pestki dyni, orkisz, ocet jablkowy, soja, zielona herbata, czerwona herbata i grejpfruty.
Olej Lniany : Linseed oil : (English)
zawiera potrzebny nam kwas Omega-3. Jest latwo przyswajalny przez przewod pokarmowy, wspiera leczenie choroby wrzodowej zoladka i innych chorob jelita grubego. Ma tez korzystny wplyw na wlosy, skore i paznokcie. Jest wykorzystywany w kosmetyce.
Pestki Dyni : Cucurbita Maxima: (English)
Od dawna uzywa sie swiezych pestek dyni do likwidacji pasozytow przewodu pokarmowego, a suszonych w leczeniu prostaty..Pomagaja tez w walce z wypadaniem wlosow i tradzikiem. Jest jadalny zarowno miaz jak i pestki. Sa stosowane wleczeniu i profilaktyce stanow zapalnych skory i blon sluzowych oraz profilaktyce przeciwmiazdzycowej.
Orkisz : Spelt : (English)
Cukier Trzcinowy :
Nadaje sie idealnie do slodzenia kawy i herbaty,oraz przyrzadzania napojow i ciast, do salatek, dzemow, likierow, ciemnych sosow a nawet peklowania mies. Jest wykorzystywany w leczeniu astmy, trudno gojace sie rany i oparzenia a takze zapalenia i przeziebienia z goraczka.
c.d.n.
Domowe sposoby na mrówki
-
Mrówkowate (Formicidae), czyli zwyczajowo – mrówki, to bardzo
rozpowszechniona na Ziemi rodzina owadów. O ile w lesie czy ogrodzie zwykle
nam nie przeszkad...
2 tygodnie temu
I appreciate so much your comments on my blog! Would like to be able to understand Polish to be able to comment also on your fantastic blogs, but...
OdpowiedzUsuńDziękuję Pani Mario :)
OdpowiedzUsuńSiemię lniane mielę krótko ,
w młynku i zalewam ciepłą wodą i
piję ...sezonowo jak intuicja daje mi znak :)
Pestki dyni też lubię :)
pozdrawiam serdecznie